BoKS | Woonbesturenavond 10 maart 2020
5811
post-template-default,single,single-post,postid-5811,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Woonbesturenavond 10 maart 2020

Woonbesturenavond 10 maart 2020

Op 10 maart 2020 organiseerde BoKS een woonbesturen informatieavond met het thema rechten en plichten van huurders voor haar leden. De uitgenodigde spreekster van de avond was Marloes van het bureau StadeAdvies. Verschillende onderwerpen werden in de stoomcursus van Marloes behandeld zoals de Overlegwet en de Huurwet. 

De volgende vragen werden behandeld in de prestatie:

Wat voor informatie is de corporatie verplicht te delen met woonbesturen en huurders? Over wat voor zaken moet de corporatie in overleg treden met woonbesturen?

Wat voor verplichtingen heeft de verhuurder ten opzichte van bewoners? Dus reparaties, klein en groot onderhoud, maar ook het garanderen van de veiligheid van bewonders/het complex. Wat kan je als huurdersvertegenwoordiger doen als de corporatie in zijn verplichtigen verzaakt?

Wat voor verplichtingen hebben huurders ten opzichte van de SSH? Moeten bewoners monteurs verplicht binnenlaten bij reparaties, en wat mag een corporatie wel/niet doen als jij toegang tot je huis weigert? 

Leden van verschillende woonbesturen in en buiten Utrecht kwamen op de informatieavond en de avond werd over het algemeen door de leden en het bestuur als een succes beschouwd. Woonbesturen gaven aan veel met de informatie te kunnen en ook voor het bestuur was de presentatie erg leerzaam.