BoKS | Utrecht Binnenstad: Paden naar een duurzame energievoorziening
5708
post-template-default,single,single-post,postid-5708,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Utrecht Binnenstad: Paden naar een duurzame energievoorziening

Utrecht Binnenstad: Paden naar een duurzame energievoorziening

Op 16 januari 2020 kwamen bewoners en de gemeente Utrecht bijeen om de verduurzaming van bestaande bebouwing te bespreken in de binnenstad. Jorrit, onze commissaris duurzaamheid, was er namens BoKS ook bij. Het was leuk om te zien dat veel betrokken bewoners lid waren van energiecoöperatie Energie-U.

De centrale vraag was: “Hoe kunnen we bestaande gebouwen in de binnenstad het meest effectief verduurzamen?” Het ging voornamelijk over energieverbruik waarbij de grootste opgave is om van het gas af te gaan. Dit is mogelijk via drie paden: individueel, semi-collectief en collectief. Er waren vele voors en tegens die tijdens een avondje scrummen aan bod kwamen. Jorrit is overtuigd van een collectief pad met een gemeente die de regie in handen neemt waarbij woningcoöperaties, energiecoöperaties, bedrijven en andere eigenaren van vastgoed zich bij aan kunnen sluiten. Daarna kan er een individueel pad volgen voor degenen waarbij het collectieve pad niet het meest effectief of toereikend is.

De resultaten van deze sessie zijn terug te vinden op deze website.