BoKS | Huurders030 opgericht
3761
post-template-default,single,single-post,postid-3761,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Huurders030 opgericht

Huurders030 opgericht

BoKS beseft dat verschillende woningcorporaties te maken hebben met dezelfde problematiek. Om tot een nieuwe stedelijke organisatie van huurders in de gemeente Utrecht te komen zijn Huurdersnetwerk Mitros (Mitros), STOK (Bo-Ex), BoKS (SSH) en Weidelanden (GroenWest) een samenwerking aangegaan. De nieuwe stedelijke samenwerking heet Huurders030.

Deze organisatie gaat zich bezighouden met het vertegenwoordigen van de huurders van alle corporaties in bestuurlijke overleggen met de gemeente omdat deze huurdersorganisaties vaak te maken hebben met dezelfde problematiek. Door samen te werken en kennis te delen staan we als huurders sterker; gezamenlijk willen we ons inzetten voor de belangen van specifieke doelgroepen (jongeren, ouderen, starters, woningzoekenden, gehandicapten, statushouders, en de maatschappelijke uitstroom).

Binnen Huurders030 gaan we dit jaar ook starten met werkgroepen rond bepaalde thema’s. Alle huurders, ook (bestuurs)leden van huurdersorganisaties of bewonerscommissies, kunnen hieraan deelnemen. Ook kunnen mensen met relevante kennis die bijdraagt aan de thema’s deelnemen. Gedurende het jaar zullen deze themagroepen worden gevormd die inspelen op de actualiteit.

Begin 2017 organiseren wij een aftrap om de nieuwe organisatie te lanceren en deelnemers aan de werkgroepen te werven. De aftrap is een manifestatie op een locatie waar het belang van huurders nadrukkelijk naar voren komt. Een locatie waar alle thema’s van betaalbaarheid, beschikbaarheid, energie en doelgroepen volop spelen. Voor de organisatie van deze manifestatie heeft Huren030 subsidie aangevraagd bij de gemeente Utrecht.

Geïnteresseerd of meer weten van Huurders030? Neem dan contact op, of zie binnenkort de nieuwe website.

Contactgegevens:
Huurders030, Marnixlaan 170, huurders@huurders030.nl
Voor meer informatie: 06-47778693, Michel Post

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+