BoKS | Flinke vooruitgang na duurzaamheidsbijeenkomst in Rotterdam
5061
post-template-default,single,single-post,postid-5061,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Flinke vooruitgang na duurzaamheidsbijeenkomst in Rotterdam

Flinke vooruitgang na duurzaamheidsbijeenkomst in Rotterdam

Dankzij de nieuwe rol die huurdersorganisaties hebben gekregen kan BoKS meer bindende input leveren bij de gemeente en corporatie. Dit gebeurt met name bij de prestatieafspraken tussen de gemeente, huurdersvereniging en corporatie. Ook op het gebied van duurzaamheid kunnen er allerlei afspraken gemaakt worden, en naar aanleiding hiervan waren wijonlangs te gast bij een duurzaamheidsbijeenkomst  in Rotterdam!

Tijdens de bijeenkomst werd er gesproken over de projecten die bij verschillende corporaties lopen op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor werden de woningcorporaties en bewonersvertegenwoordigers geprikkeld en geïnspireerd om verschillende ideeën ook aan te dragen bij de prestatieafspraken. Er werd begonnen met een korte presentatie over de mogelijkheden op de verschillende niveaus van de drie partijen. Vervolgens werden er een aantal voorbeelden gegeven van concrete energiebesparende afspraken. Naar aanleiding van deze voorbeelden werd er nog enige tijd constructief gediscussieerd met de verschillende partijen. Ten slotte werden hierover een aantal pitches gegeven zodat iedereen nog even een korte krachtige recap kreeg.

Leuke vernieuwingen die deze avond langskwamen zijn bijvoorbeeld:

  • de showroom WoonWijzerWinkelmet voorbeelden en uitleg
  • het aanbrengen van slimme meters in combinatie met huisbezoeken
  • via renovatie woningen energiezuiniger maken
  • milieucoaches opleiden en in de wijken actief laten zijn
  • het plaatsen van 40.000 LED-lampen (!) in de gedeelde ruimtes

 

Hoewel het speelveld van studentenwoningen het soms wat lastiger maakt, kunnen we door creatief met de mogelijkheden om te gaan toch tot passende duurzame oplossingen komen. We hopen alle voorbeelden in de volgende prestatieafspraken terug te zien.

Mocht je vragen of ideeën op het gebied van duurzaamheid hebben, schroom dan niet om te mailen naar duurzaamheid@boksxl.nl!

Oorspronkelijke plaatsingsdatum: 20-03-2017