BoKS | BoKS draagt nieuwe huurderscommissaris voor
3759
post-template-default,single,single-post,postid-3759,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

BoKS draagt nieuwe huurderscommissaris voor

BoKS draagt nieuwe huurderscommissaris voor

Na een uitgebreide sollicitatieprocedure hebben we als BoKS afgelopen maand een nieuwe huurderscommissaris voorgedragen. Wij hebben er vertrouwen in een geschikte kandidaat te hebben voorgedragen die met een kritische en onafhankelijke denkwijze in staat is de belangen van de huurders mee te nemen in overwegingen. De voorgedragen huurderscommissaris dient nu goedgekeurd te worden door de Autoriteit woningcorporaties. Wij hopen in het voorjaar de nieuwe commissaris op voordracht van de huurders aan jullie te kunnen voorstellen.

Een beschrijving van de sollicitatieprocedure is hieronder te vinden:

De sollicitatieprocedure van een nieuwe commissaris op voordracht van de huurders

In het najaar van 2016 is een sollicitatiecommissie aangesteld voor de werving van een nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC) op voordracht van de huurders van de SSH. Dit in verband met het onverwacht opstappen van Martijn van der Linden, die dankzij de start van zijn nieuwe baan helaas geen RvC lid meer kan zijn.

De sollicitatiecommissie bestond uit drie leden van het BoKS bestuur en twee leden vanuit de RvC. Vooraf hebben wij een profiel opgesteld waaraan de nieuwe commissaris moet voldoen. Wij vonden het belangrijk dat de nieuwe commissaris feeling heeft met de doelgroep, weet hoe lokaal bestuur werkt en kennis heeft van de overheid en het hoger onderwijs. Daarnaast hebben we de profielschets afgestemd op de samenstelling en kennis van de huidige RvC.

De profielschets is eind september als onderdeel van de advertentie verspreidt via verschillende media waaronder o.a. de website van VTW, de website van de Woonbond, onze eigen website en via een advertentie in een grote landelijke krant. Naar aanleiding van de vacature hebben wij in de daaropvolgende weken een ruime hoeveelheid sollicitatiebrieven mogen ontvangen. Na zorgvuldige afweging hebben we een aantal kandidaat-commissarissen uitgenodigd voor een gesprek. Eind oktober hebben deze gesprekken plaatsgevonden en bleven er twee kandidaten over. Deze kandidaten hebben vervolgens een assessment gedaan op basis waarvan we midden december onze keuze tot voordracht hebben gemaakt.

De voorgedragen kandidaat zal komende tijd de “fit en proper-test” ondergaan waarmee de kandidaat goedgekeurd moet worden door de Autoriteit woningcorporaties (Aw), het toeziend orgaan dat verantwoordelijk is voor de woningcorporaties in Nederland. Hierna zal de nieuwe huurderscommissaris bekend worden gemaakt.