BoKS | Utrecht: Plan van aanpak huisvesten bijzondere doelgroepen ondertekend
5526
post-template-default,single,single-post,postid-5526,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Utrecht: Plan van aanpak huisvesten bijzondere doelgroepen ondertekend

Utrecht: Plan van aanpak huisvesten bijzondere doelgroepen ondertekend

Op 17 juli 2019 is het plan van aanpak voor het huisvesten van bijzondere doelgroepen ondertekend door verschillende huurdersorganisaties, woningcorporaties, zorginstellingen, cliëntenorganisaties en de gemeente Utrecht. Hierin hebben de afspraken over het huisvesten van bijzondere doelgroepen uit de Prestatieafspraken 2019 een duidelijkere vorm gekregen. Deze bijzondere doelgroepen, bijvoorbeeld jongeren die net uit een zorginstelling komen, kunnen op deze manier makkelijker doorstromen als zij net uit de instelling komen. De SSH zal 50 wooneenheden hiervoor beschikbaar stellen.

Voorafgaand aan het ondertekenen, heeft BoKS over dit onderwerp ook een adviesaanvraag gekregen van de SSH. Wij hebben toen, gebaseerd op de input van de woonbesturen, teruggekoppeld waar vooral in de uitvoering van dit plan op gelet moet worden. De SSH zal binnenkort beginnen met het huisvesten van bijzondere doelgroepen en BoKS zal uiteraard bij dit proces betrokken worden.