BoKS | Resultaten onderzoek leefbaarheid Utrecht Science Park
3525
post-template-default,single,single-post,postid-3525,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Resultaten onderzoek leefbaarheid Utrecht Science Park

Resultaten onderzoek leefbaarheid Utrecht Science Park

In 2012 hebben de woonbesturen op de Uithof (Utrecht Science Park, USP) het initiatief genomen om een onderzoek te doen naar de leefbaarheid en voorzieningen op het USP. Het heeft even mogen duren, maar onlangs is zijn de uitkomsten van het rapport gepresenteerd!

Zie hier voor het rapport.

Het universiteitsterrein is ruim 300 hectare groot, er komen dagelijks zo’n 50.000 bezoekers en er werken 22.000 mensen. Daarnaast telt het USP ruim 2.500 bewoners, verdeeld over vier complexen: de Bisschoppen, de Cambridgelaan, Casa Confetti en Johanna. Vanuit de woonbesturen bestond er in 2013 al de behoefte om inzicht te hebben in de wensen van de bewoners op het gebied van leefbaarheid en voorzieningen. Vanwege de grote interesse van andere partijen, is het onderzoek destijds uitgebreid en uitgevoerd door een extern onderzoeksbureau. Nu zijn dan eindelijk de resultaten bekend.

De bewoners op de Uithof (allen student) waarderen het wonen het meest vanwege de afstand tot de studielocatie en vanwege de kwaliteit van de woningen. Ook de ligging, tussen de weilanden en landgoederen, rust en ruimte worden gewaardeerd. Hetgeen wat slecht scoort zijn de voorzieningen, wat een onvoldoende (4,9) heeft gekregen van de bewoners, en een nipte voldoende (5,9) van de bezoekers. Onder alle onderzochte groepen is er animo voor het realiseren van een grote supermarkt en een park om te kunnen studeren en recreëren. Van de ondervraagde bewoners heeft zelfs 98% aangegeven zeker gebruik te gaan maken van een grote supermarkt! De voornaamste redenen die genoemd worden, zijn: er is geen grote supermarkt met ‘normale’ prijzen, te weinig eetgelegenheden en kantines zijn te duur.

Verschillende partijen zullen van deze uitkomsten gebruik maken om de leefbaarheid op de Uithof zo snel mogelijk te verbeteren. Dit rapport heeft in ieder geval een stevige basis gelegd om actie te gaan ondernemen!