BoKS | Doelstellingen
3797
page-template-default,page,page-id-3797,page-child,parent-pageid-3773,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Doelstellingen

BoKS hanteert de volgende doelstellingen:

  1. BoKS vormt een sterke huurderskoepel door de goede communicatieve wisselwerking met haar leden. Ieder bestuurslid van BoKS heeft enkele woonbesturen onder haar of zijn hoede en onderhoudt hiermee minstens eenmaal per kwartaal contact. Hierin activeren we onze leden betrokken te zijn bij het SSH-beleid aangaande hun complex.

  2. BoKS tracht het beleid van de SSH en haar dochteronderneming Jebber te beïnvloeden in het belang van de huurders. Daarnaast zijn wij een belangrijke gesprekspartner bij de vormgeving van het ondernemingsplan van de SSH. Ook maken wij en andere huurdersorganisaties met gemeenten en de SSH prestatieafspraken. Hierbij hebben wij oog voor betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en kwetsbare doelgroepen.

  3. BoKS is bekend bij bewoners van de SSH en Jebber en goed vindbaar voor woningzoekenden. Dit door middel van de nieuwsbrief die minstens twee keer per jaar wordt uitgebracht door BoKS. Daarnaast publiceert BoKS nieuws en verenigingsstukken op haar website en profileert zich op sociale media.

  4. BoKS streeft naar representatieve vertegenwoordiging in alle steden waar de SSH en Jebber zich hebben gevestigd. BoKS doet dit onder andere door actief op zoek te gaan naar vrijwilligers en het oprichten van woonbesturen te faciliteren.

  5. BoKS zet zich in op landelijk niveau in voor de belangen van de student en starter op het gebied van huisvesting. Om dit te bewerkstelligen zoekt BoKS samenwerking met andere koepels van huurdersvertegenwoordiging in andere steden. BoKS zoekt ook samenwerking met studentenhuurdersorganisaties. Met name de realisering van meer kamers door het invoeren van huurtoeslag is een aandachtspunt.

  6. BoKS streeft naar zowel duurzame huisvesting als een duurzame levensstijl voor huurders. Juist de generatie van de toekomst zou hierin voorop moeten lopen. We zetten erop in dat zowel nieuwbouw als de huidige woningen klimaatneutraal worden. Daarnaast dagen we de SSH en haar huurders uit samen op zoek te gaan naar de meest duurzame levensstijl door Energy races, challenges en andere campagnes.
image2