BoKS | Gemeente Utrecht wint de ‘Stookjerijk-Trofee 2017’
5274
post-template-default,single,single-post,postid-5274,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Gemeente Utrecht wint de ‘Stookjerijk-Trofee 2017’

Gemeente Utrecht wint de ‘Stookjerijk-Trofee 2017’

De Stookjerijk-Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de groenste Prestatieafspraken op het gebied van energiebesparing in de huursector. Mocht je het vergeten zijn: de Prestatieafspraken zijn afspraken tussen een gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties over bijvoorbeeld de huurprijs, duurzaamheid en veiligheid. Voor 2017 waren die van Utrecht het meest duurzaam van de 36 grootste gemeenten, vergeleken op korte en lange termijn ambities, huurdersparticipatie, monitoring en overige duurzame maatregelen.

Vooral het feit dat de consequenties van de groene prestatieafspraken in Utrecht duidelijk doorberekend zijn tot en met 2030 en 2050 hebben de jury overtuigd. Daarnaast zit de gemeente met 10% zonnedaken in 2020 ver boven het landelijk gemiddelde van 2%. Nu is het natuurlijk de vraag of al deze afspraken ook daadwerkelijk worden nageleefd.

Meer weten over wat Stookjerijk? Kijk dan op stookjerijk.nl