BoKS | 24 oktober 2021: Adviesaanvraag Duurzaamheidsbeleid
6589
post-template-default,single,single-post,postid-6589,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

24 oktober 2021: Adviesaanvraag Duurzaamheidsbeleid

24 oktober 2021: Adviesaanvraag Duurzaamheidsbeleid

De SSH wil inzetten op het beperken van de energievraag, duurzame energie inkopen en het beperken van belasting op het milieu. Dit doen ze aan de hand van 4 focusgebieden. Duurzame nieuwbouw, duurzame portefeuille, duurzaam wonen en duurzaam werken. 

BoKS geeft een een overwegend positief advies wat betreft de keuzes m.b.t. investering in nieuwbouw op korte termijn en verduurzaming bij planmatig onderhoud op lange termijn. Wel hebben wel zijn we kritisch op het gebrek aan vooraf geformuleerde parameters en kantelpunten waarna de SSH haar focus verschuift van nieuwbouw naar investeren in de bestaande voorraad. 

Andere zorgen waren dat de woonlasten voor de huurders gelijk moeten blijven en dat de SSH moet inzetten op gedragsverandering i.p.v. het basale bewustwording. De SSH heeft bij het eerste aangegeven hier gehoor aan te geven voor zover het binnen hun domein ligt. En het laatstgenoemde nemen ze eveneens over in hun duurzaamheidsbeleid.

Zie voor het volledige advies & de reactie van de SSH