BoKS | Vacature voorzitter
6562
page-template-default,page,page-id-6562,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Vacature voorzitter

Zin om het collegejaar goed te beginnen? Start met een bestuursfunctie bij BoKS! Je bent ook welkom zonder eerdere bestuurservaring, maar met veel enthousiasme om je onder te dompelen in de belangenbehartiging van studenten en starters op het gebied van wonen!

Algemeen

BoKS is de landelijke koepelorganisatie voor alle huurders van woningcorporatie SSH. BoKS is een belangenbehartiger en behandelt complexoverstijgende belangen van de ruim 19.000 SSH-huurders in 9 steden. Wij bespreken betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid van woningen en kamers met de directie van de SSH en de gemeente. Wij vertegenwoordigen jou wanneer de jaarlijkse huurverhoging, aanpassing van het huurreglement en het ondernemingsplan door de SSH behandeld worden. We beoordelen daarnaast de halfjaarlijkse huurdersinitiatieven met de SSH. 

Het BoKS bestuur bestaat momenteel uit 7 mensen en we zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden. Iedereen werkt op vrijwillige basis. BoKS is een vereniging en bestaat uit woonbesturen van verschillende complexen van SSH. Elk bestuurslid is aanspreekpunt/contactpersoon voor vier tot zes woonbesturen.

Als belangenbehartiger zet BoKS zich in voor de huurders door afspraken met gemeenten en de SSH te maken in Utrecht, Rotterdam, Zwolle, Zeist en Bunnik. We concentreren ons op het woonbeleid dat studenten en starters aangaat. Wij lobbyen op landelijk en lokaal niveau voor meer kamers. 

De voorzitter

De voorzitter is de eindverantwoordelijke voor het functioneren van het bestuur en het boegbeeld van BoKS als huurders- (en studenten-)vertegenwoordiger. Als voorzitter heb jij een heldere kijk op maatschappelijke ontwikkelingen omtrent wonen en studeren in Nederland. Samen met je bestuur vertaal je deze kennis naar doelen en standpunten die het belang van de SSH-huurders dienen. Daarvoor heb jij eerder ervaring opgedaan dan wel affiniteit met de rol van voorzitter. Om op te komen voor de belangen van de huurders ben jij het boegbeeld van de organisatie. Dat vereist een stevige persoonlijkheid die zich staande houdt tijdens onderhandelingen en overleg in de ambtelijke, politieke en bestuurlijke wereld. Jij denkt vanuit de positie van de leden, vindt het hebben en verder ontwikkelen van een persoonlijk netwerk en het daarbij tonen van ondernemerschap belangrijk en zal BoKS continu op de kaart zetten. De functie is voor een tijdsbesteding van gemiddeld 6-8 uur per week en begint eind oktober, na de volgende Algemene Ledenvergadering.

Net als iedere andere functie bij BoKS is de functie van voorzitter deels zelf vorm te geven. Dit hangt van jouw kennis en passie af. Zo kun jij je hard maken voor huurdersparticipatie, trainingen organiseren voor woonbesturen, de communicatie van onze sociale mediakanalen verzorgen of politieke/zakelijke contacten onderhouden in Rotterdam, Utrecht of Groningen. Zie deze pagina voor onze portefeuilles. Voor al deze activiteiten zoeken wij een nieuw gezicht!

Taken

 • Lokaal en regionale belangenbehartiging van BoKS
 • Onderhouden van contact met woonbesturen (bewonerscommissies)
 • Huurdersbelangen onder de aandacht brengen tijdens maandelijks overleg 

Jouw competenties

 • Ervaring danwel affiniteit met de rol van voorzitter
 • Leiderschap, empathie en een luisterend oor
 • Uitgesproken, overtuigend, representatief
 • Gezond kritisch
 • Samenwerken 
 • Enthousiast & hart voor de maatschappelijke zaak: wonen is een basisrecht!
 • Een dossierspecialist kunnen worden

Wat kan BoKS jou bieden?

 • “Een kijkje in de keuken” wat betreft de bestuurlijke organisatie binnen woningcorporatie SSH en huurdersbelangenvereniging BoKS, maar ook in gesprek met gemeenten
 • Bestuurservaring (onderhandelen, vergaderen, etc.)
 • Een waardevol netwerk zowel binnen Utrecht als landelijk van huurdersvertegenwoordiging, Woonbond ed. 

Vacature

 • Sluitingstermijn: 27 september  2021.
 • Tijdsbesteding: 8 uur per week (gemiddeld, dit kan wisselen per week)
 • Vrijwilligersvergoeding
 • Scholing: mogelijkheid tot volgen van relevante cursussen en trainingen

Contactgegevens

Geïnteresseerd in deze functie? Dan kun je contact opnemen met het bestuur van BoKS via bestuur@boksxl.nl. Ook als eerst wat meer wil weten, kan je ons mailen of bellen. Helemaal enthousiast geworden voor de functie? Reageren kan tot 27 september 2021. We kijken er naar uit je te ontmoeten!