BoKS | Vacature commissaris duurzaamheid
6557
page-template-default,page,page-id-6557,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Vacature commissaris duurzaamheid

BoKS is de landelijke koepelorganisatie voor alle huurders van woningcorporatie SSH. BoKS is een belangenbehartiger en behandelt complex-overstijgende belangen van de ruim 19.000 SSH-huurders. De leden van BoKS zijn woonbesturen van verschillende complexen van de SSH. Het BoKS bestuur bestaat momenteel uit 7 personen. Elk bestuurslid is aanspreekpunt en contactpersoon voor vier tot zes woonbesturen. Op dit moment zoeken we per direct een algemeen bestuurslid voor de portefeuille duurzaamheid.

Jouw rol

Als huurdersorganisatie zet BoKS zich in voor een hoge kwaliteit van de woningen tegen een betaalbare huur. Duurzaamheid is een essentiële factor in de kwaliteitsbepaling van de woningen. Daarom zoekt BoKS iemand die zich in wil zetten voor duurzame renovaties en het terugbrengen van de energierekening. Samenwerken en adviseren van andere partijen op gebied van duurzaamheid is jouw kerntaak. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je meedenkt over inhoudelijke dossiers in actuele onderwerpen binnen het werkveld van BoKS. Als commissaris Duurzaamheid functioneer je goed als lid van een hecht team en heb je een eigen mening die waarde kan toevoegen aan de bestuursvergaderingen. Je zult verantwoordelijk zijn voor lokaal en regionale belangenbehartiging. Je dient als contactpersoon voor bewonerscommissies/woonbesturen maar ook voor verschillende belangengroepen, SSH, de gemeente en verschillende gemeenteraadsfracties op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast zal jij energiebesparende oplossingen bedenken op het gebied van wonen en deze promoten bij de partners van BoKS. De functie is voor een tijdsbesteding van gemiddeld 6 uur per week en zal starten per oktober na de volgende Algemene Ledenvergadering.

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar een maatschappelijk betrokken bewoner van de SSH of Jebber met affiniteit op het gebied van duurzaamheid. Je bent creatief en hebt technisch inzicht. Jij hebt een heldere visie over hoe duurzaamheid een belangrijke rol kan spelen voor bewoners van de SSH en Jebber. Daarnaast ben je een echte teamplayer en vind je het interessant en waardevol om je in te zetten voor de huurders van de SSH en Jebber.

Wat BoKS jou kan bieden

“Een kijkje in de keuken” wat betreft de bestuurlijke organisatie binnen de SSH en haar huurdersbelangenvereniging. Daarnaast is dit een ultieme kans om bestuurservaring op te doen bij een belangenvereniging van de op één na grootste woningbouwcorporatie voor studentenwoningen in Nederland. Tevens stelt deze mogelijkheid je in staat om een waardevol netwerk op te bouwen. Als bestuurslid binnen de vereniging krijg je een bestuursvergoeding, reiskostenvergoeding en budget voor scholing om relevante cursussen en trainingen te volgen.

Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden over deze rol als commissaris Duurzaamheid beschik jij over de genoemde eisen en vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mail jouw CV en korte motivatie voor 27 september 2021 naar bestuur@boksxl.nl. Indien jij nog vragen hebt over deze vacature dan kan je altijd contact opnemen met Nienke Brinkman (secretaris BoKS). Zij is te bereiken via het volgende e-mailadres: secretaris@boksxl.nl. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een gesprek met de huidige commissaris Duurzaamheid te voeren over de functie. Tevens kun je ook kijken op www.boksxl.nl voor meer informatie over BoKS als belangenorganisatie van de SSH.