BoKS | BoKS zoekt Bestuursleden:
6765
post-template-default,single,single-post,postid-6765,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive
 

BoKS zoekt Bestuursleden:

BoKS zoekt Bestuursleden:

Ben jij een betrokken huurder van de SSH en wil je meepraten over de jaarlijkse huurverhoging, duurzaamheidsbeleid, huurdersinitiatieven of het hospiteersysteem? Solliciteer bij BoKS! 

BoKS is de landelijke koepelorganisatie voor alle huurders van de SSH. Wij behartigen de belangen van de ruim 19.000 SSH-huurders in 9 steden. Het BoKS bestuur bestaat momenteel uit 6 mensen, zowel studenten als starters, en we zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden! 

Als belangenbehartiger van de huurders behandelen wij complexoverstijgende belangen, van betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid, tot leefbaarheid van woningen en kamers. Ook staan we in contact & ondersteunen we waar nodig de individuele woonbesturen van de verschillende complexen van de SSH.

BoKS is gesprekspartner van zowel het bestuur van de SSH als de Gemeente. Wij vertegenwoordigen jou wanneer de jaarlijkse huurverhoging, aanpassing van het huurreglement en het ondernemingsplan door de SSH behandeld worden, en staan in contact met de Gemeente en SSH als er kwesties spelen & onderhandelen namens studenten mee aan de Prestatieafspraken over het (studenten)woonbeleid van de Gemeente. Het BoKS bestuur bestaat momenteel uit 7 personen, waarvan een deel bij de aankomende bestuurswissel zal vertrekken. 

We zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden om ons team te versterken vanaf ons ALV op 16 mei 2024. Iedereen werkt op vrijwillige basis. Het tijdsbestek is gemiddeld zo’n 6-8 uur in de week. Solliciteren kan tot dinsdag 23 april.

Voordelen:

  • Een vergoeding als Bestuurslid.
  • Zelf invulling geven aan je bestuursfunctie.
  • Vrijwilligerswerk en trainingen op je CV.
  • Je innerlijke bestuurder ontdekken in een betrokken en stimulerend team.
  • Een positieve impact hebben voor je mede-huurders & op het beleid van de SSH.

Interesse, vragen of gelijk solliciteren? Mail naar bestuur@boksxl.nl


Vacature Voorzitter:

Jouw rol:

Als Voorzitter ben je het gezicht en eerste aanspreekpunt van BoKS. Je zit zowel interne bestuursvergaderingen als overleggen met de SSH voor. Als voorzitter heb jij een heldere kijk op maatschappelijke ontwikkelingen omtrent wonen en studeren in Nederland. Samen met je bestuur vertaal je deze kennis naar doelen en standpunten die het belang van de SSH-huurders dienen. Om op te komen voor de belangen van de huurders ben jij het boegbeeld van de organisatie. Dat vereist een stevige persoonlijkheid die zich staande houdt tijdens onderhandelingen en overleg in de ambtelijke, politieke en bestuurlijke wereld. Jij denkt vanuit de positie van de leden, vindt het hebben en verder ontwikkelen van een persoonlijk netwerk en het daarbij tonen van ondernemerschap belangrijk en zal BoKS continu op de kaart zetten. Samenwerken is een tweede natuur voor je, je kunt het bestuur goed aansturen en bijspringen waar nodig.

Wie ben jij? 

Wij zijn op zoek naar een maatschappelijk betrokken bewoner van de SSH, met ervaring danwel affiniteit met de rol van voorzitter. Idealiter ben je al bekend met BoKS. 

werkt zorgvuldig en integer en je beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast ben je een echte teamplayer en vind je het interessant en waardevol om je in te zetten voor de huurders van de SSH. 

Wat BoKS jou biedt: 

“Een kijkje in de keuken” wat betreft de bestuurlijke organisatie binnen de SSH en haar huurdersbelangenvereniging. Daarnaast is dit een ultieme kans om bestuurservaring op te doen bij een belangenvereniging van de op één na grootste woningbouwcorporatie voor studentenwoningen in Nederland. Tevens stelt deze mogelijkheid je in staat om een waardevol netwerk op te bouwen. Als bestuurslid binnen de vereniging krijg je een bestuursvergoeding, reiskostenvergoeding en het is mogelijk om met het bestuur relevante cursussen en trainingen te volgen. 

Solliciteren: 

Ben jij enthousiast geworden over de rol van voorzitter en beschik jij over de genoemde eisen en vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mail jouw CV en korte motivatie uiterlijk 23 april naar bestuur@boksxl.nl.


Vacature Commissaris Belangenbehartiging:

Jouw rol: 

De Commissaris Belangenbehartiging houdt zich bezig met het onderhouden van de politieke contacten en lobby richting de lokale politiek. Als belangenbehartiger informeert BoKS graag de Utrechtse politiek en andere belanghebbenden over het woonbeleid dat studenten en starters aangaat. In deze functie zal je als lobbyist van BoKS onder andere Raadsinformatieavonden van de gemeente Utrecht of door stakeholders georganiseerde bijeenkomsten bezoeken en de zienswijze van BoKS promoten door in te spreken. Ook zijn er regelmatig gesprekken met raadsleden en achterban van BoKS.

Daarnaast wordt er van je verwacht dat je meedenkt over inhoudelijke dossiers in actuele onderwerpen binnen het werkveld van BoKS. De functie is voor een tijdsbesteding van gemiddeld 6-8 uur per week en zal starten na de volgende Algemene Ledenvergadering op 16 mei 2024. 

Wie ben jij? 

Wij zijn op zoek naar een maatschappelijk betrokken bewoner van de SSH met affiniteit met lokale politiek die een echte netwerkkoning(in) kan zijn, en zich dossierkennis eigen kan maken. Daarnaast ben je een echte teamplayer en vind je het interessant en waardevol om je in te zetten voor de huurders van de SSH. 

Wat BoKS jou biedt: 

”Een kijkje in de keuken” wat betreft de bestuurlijke organisatie binnen de SSH en haar huurdersbelangenvereniging. Daarnaast is dit een ultieme kans om bestuurservaring op te doen bij een belangenvereniging van de op één na grootste woningbouwcorporatie voor studentenwoningen in Nederland. Tevens stelt deze mogelijkheid je in staat om een waardevol netwerk op te bouwen. Als bestuurslid binnen de vereniging krijg je een bestuursvergoeding, reiskostenvergoeding en het is mogelijk om met het bestuur relevante cursussen en trainingen te volgen. 

Solliciteren: 

Ben jij enthousiast geworden over de rol van Commissaris Belangenbehartiging en beschik jij over de genoemde eisen en vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mail jouw CV en korte motivatie uiterlijk 23 april naar bestuur@boksxl.nl.


Vacature Algemeen Bestuurslid:

Jouw rol:

De functie van Algemeen Bestuurslid van BoKS kun je deels zelf vormgeven, dit hangt van jouw kennis en passie af. Zo kun jij je hard maken voor huurdersparticipatie of het herzien van het hospiteersysteem, trainingen organiseren voor woonbesturen, de communicatie van onze sociale mediakanalen verzorgen of de Rotterdamse of regionale portefeuille oppakken. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je meedenkt over inhoudelijke dossiers in actuele onderwerpen binnen het werkveld van BoKS. De functie is voor een tijdsbesteding van gemiddeld 6-8 uur per week en zal starten na de volgende Algemene Ledenvergadering op 16 mei 2024. 

Jouw profiel:

Wij zijn op zoek naar een bewoner van de SSH die zich met passie voor (studenten)huisvesting. Je bent een echte teamplayer en vind je het interessant en waardevol om je in te zetten voor de huurders van de SSH. 

Wat BoKS jou biedt: 

”Een kijkje in de keuken” wat betreft de bestuurlijke organisatie binnen de SSH en haar huurdersbelangenvereniging. Daarnaast is dit een ultieme kans om bestuurservaring op te doen bij een belangenvereniging van de op één na grootste woningbouwcorporatie voor studentenwoningen in Nederland. Tevens stelt deze mogelijkheid je in staat om een waardevol netwerk op te bouwen. Als bestuurslid binnen de vereniging krijg je een bestuursvergoeding, reiskostenvergoeding en het is mogelijk om met het bestuur relevante cursussen en trainingen te volgen. 

Solliciteren: 

Ben jij enthousiast geworden over de rol van Algemeen Bestuurslid en beschik jij over de genoemde eisen en vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mail jouw CV en korte motivatie uiterlijk 23 april naar bestuur@boksxl.nl.